Változatos zenei kínálattal rugaszkodott el a klasszikus testépítéstől a szegedi Global Fitness

Számos szolgáltatásával és színes zenei palettájával igyekszik kitűnni a konditermek világából a 2019-ben nyitott szegedi Global Fitness. A nemrégiben nyitott sikeres vállalkozás a modern gépek mellett nagy hangsúlyt fektet a megfelelő ritmusú háttérzenére, ami dolgozóknak és vendégeknek egyaránt motivációt tud nyújtani. Többek között erről is beszélgettünk Neu László szakmai vezetővel.

Hogyan kerültél kapcsolatba a konditermek világával?

 Gyerekkoromban versenyszerűen dzsúdóztam, ami mellett kiegészítő edzésként rendszeresen jártunk konditerembe a csapattársaimmal. Gimnázium után a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem testnevelés szakon, majd Budapesten és Székesfehérváron lettem személyi edző. Ezután tértem vissza szülővárosomba, ahol a Fit World személyi edzője, majd üzletvezetője lettem, ahonnan 2019-ben a frissen megnyitott Global Fitnessbe „igazoltam” szakmai vezetőként.

Milyen szándéktól vezérelve nyitottátok meg a Global Fitnesst? Sok edzőterem van Szegeden, mivel nyújt többet a ti konditermetek?

 Olyan edzőtermet szerettünk volna létrehozni, amely elrugaszkodik a klasszikus testépítéstől, ahol edzettségi szinttől, nemtől és korosztálytól függetlenül mindenki jól érzi magát. Ezt széleskörű szolgáltatásainkkal érjük el, amibe természetesen az edzésekhez nélkülözhetetlen különböző háttérzenék választéka is beletartozik. Az általunk kínált sokféle zenei szolgáltatás mellett ingyenes táplálkozási tanácsadást és egyénre szabott edzéstervet vehetnek igénybe vendégeink. Az edzőterem eszközeit pedig úgy válogattuk össze, hogy a testépítők és a kezdők is megtalálják a számukra legmegfelelőbbeket. Külön figyeltünk az idősebb korosztályra, akik speciális ízületkímélő gépeket vehetnek igénybe. Az 1200 négyzetméteres konditeremi részben több mint 30 nagy kijelzővel ellátott tévével és interaktív programokkal felszerelt kardio-gép és közel 160 edzőgép található.

Véleményed szerint mennyire fontos egy sikeres vállalkozáshoz a megfelelő zenei szolgáltatás?

 Egy sikeres és felfrissítő edzéshez a belső motiváción felül szükség van a zenei aláfestésre, amelynek ritmusa magával tudja ragadni az embert, aki ennek segítségével sokkal jobban tud teljesíteni. Edzőteremben tehát a háttérzene különösen fontos.

Hogyan alakítjátok ki a háttérzenét az edzőtermetekben és hányféle zenei szolgáltatást nyújtotok?

 A FitRadio többcsatornás online zenei rádió szolgáltatását vesszük igénybe, az általuk sugárzott populáris zenéket lehet hallgatni az egész edzőteremben. A FitRadio két-három hetente frissíti a zenei kínálatát, így mindig a legaktuálisabb háttérzenét tudjuk szolgáltatni az edzőtermünkben. Mindig olyan számokat sugároznak, amelyek ritmusa kellően motiváló tud lenni egy kardioedzéshez vagy akár a nagyobb erőkifejtést igénylő gyakorlathoz is. Azt tapasztaljuk, hogy sokan mégis inkább a saját zenéikre esküsznek, ők a Life Fitness futógépeink nagyméretű HD kijelzős monitorjain edzéskor a Youtube-on zenei videókat tudnak nézni, esetleg bekapcsolhatják rajta a televíziót.

Fontosnak tartjuk a vendégeink komfortérzetét az öltözőinkben és szanuáinkban is – itt kicsit halkabb és nyugodtabb zene szól.

Munkatársaitokat is jobb kedvre derítik az edzőteremben hallható zenék? Mennyire járul mindez hozzá a vidámabb és precízebb munkavégzéshez?

 Bízunk benne, hogy zene nélkül is remekül megállnák a helyüket, de egy háttérből szóló kellemes zenei aláfestésnek vitathatatlanul hangulatjavító hatása van. A jó zene folyamatosan éberen tartja őket, és egy pillanatig sem engedi meg, hogy valaki beleszürküljön a munkájába. Az éppen aktuális slágereken kívül a rock-számok, de még a Metallica zenéje is egyaránt nagy lendületet tud adni a dolgozóknak és a vendégeknek.