Kérdésed van? Segítünk!

A zene fontos része a vállalkozásodnak, így az is fontos, hogy minden információ eljusson hozzád a zenei jogdíjakról. Ha te is úgy gondolod, hogy a vállalkozásod teljesebb minőségi zeneszolgáltatással, mi segítünk.

Ha oldalunkon nem találtál választ kérdésedre, görgess lejjebb és küldj nekünk üzenetet.

  Írjon nekünk

   

  Gyakori kérdések

  Erről bővebben az Artisjus oldalán tájékozódhat.

  Az oldal üzemeltetője és szakmai partnere az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, melynek feladata a magyar és külföldi szerzők jogainak kezelése.

  Igaz. A Legfelsőbb Bíróság egy eseti döntésében (BH 1992/98) megállapította azt, hogy ha egy közönség számára nyitva álló helyen TV készülék üzemel, vélhetően zeneszolgáltatásra is használják. Az ügyben az üzlet üzemeltetője azzal védekezett, hogy kizárólag hírműsorokat néz a készüléken, és ezt a Legfelsőbb Bíróság nem fogadta el. A hír- és sportcsatornák egyébként rendszeresen tartalmaznak zenét. Azoknak, akik üzletében van zeneszolgáltató készülék, de az elromlott vagy soha nem kapcsolják be, azt tanácsoljuk, hogy távolítsák el onnan a készüléket, így a jogdíjfizetés elkerülhető. Hivatalos tájékoztatónk zenelejátszásra alkalmas berendezések néma használatáról

  Erről bővebben az Artisjus oldalán tájékozódhat.

  A jogdíj pontos mértékét a névre szólóan kiküldött jogdíjfizetési értesítőben közöljük rendszeresen. A beküldött adatszolgáltatási lapon szereplő adatokat alapul véve, az Artisjus állapítja meg a fizetendő jogdíjat az aktuális évi tarifa alapján.